Aurinkosähkö

Hanki kotiisi aurinkopaneelit, vähennä riippuvuutta valtakunnan verkoista ja tuota itse omaa sähköenergiaa kannattavasti ja kuluttomasti vuosikymmenten ajan.

Aurinkopaneelit omakotitaloon

Aurinkopaneelit sijoitetaan rakennuksen katolle niin, että auringonvalo osuu niihin mahdollisimman suoraan ilman varjoja ja mahdollisimman monta tuntia vuorokaudessa.

Paneelit ovat lähes huoltovapaita, ja niiden käyttöikä on yli 30 vuotta. Paneelien puhdistuksella lumesta ja siitepölystä lisäät niistä saatavaa tehoa ja käyttöikää.

Aurinkopaneelit invertterin eli vaihtosuuntaajan välityksellä talon sähköverkkoon. Laite muuttaa paneelien tuottaman jännitteen kodin laitteille sopivaksi 230V jännitteeksi. Silloin, kun auringovaloa ei riitä, järjestelmä vaihtaa automaattisesti valtakunnan verkkoon. Arjessa et siis huomaa tuleeko käyttämäsi sähkö talon katolta vai verkosta.

Markkinoiden laadukkaimmista komponenteista

Sahtek toimittaa aurinkoenergiajärjestelmät käyttäen ainoastaan laadukkaita, täällä Suomessa käytössä hyväksi havaittuja komponentteja.

Miksi aurinkosähkö kotiin?

Tärkein aurinkoenergian hyöty kotitalouksille on rahansäästö: kun paneelit tuottavat energiaa, et maksa sähköenergiasta tai sähkön siirrosta mitään energiayhtiöille.

Myös luonto hyötyy sitä enemmän, mitä enemmän aurinkosähköä tuotetaan: voimalaitosten ei tarvitse käyttää polttoainetta eikä uusi laitoksia ole tarpeen rakentaa, jos aurinkoenergiaa hyödynnettäisiin enemmän.

Yksi vähemmän huomioitu hyöty omakotiasujalle on kiinteistön arvonnousu aurinkopaneelien myötä. Korkeiden sähköhintojen aikaan, aurinkojärjestelmällä varustetut talot ovat haluttuja kohteita.